Ik heb je bij verandering

Coaching voor teams

We focused on a very pragmatic modernist approach, intense contract documentation, and high speed response. We’ve distinguished ourselves with the projects we got built.

Modern Design

Brook embraces a modern look with various enhanced pre-defined page elements.

Multi-purpose Use

This is the theme for businesses & companies operating in a wide range of areas.

Responsive Design

Brook is highly responsive thanks to built-in WPBakery Page Builder & Slider Revolution.

How We Do

In het kader van zelfsturend teams en de nieuwe manier van werken is het concept van continue verbetering wel gekend. Verbeteren doe je door goede werkmethodes om zinvol activiteiten te ontplooien. Verkennen doe je door meer bewustwording te krijgen en je activiteiten in een groter geheel te zien. In de nieuwe manier van werken is verbeteren nu een deel dat de teams in handen heeft, toch verkennen is nog steeds iets dat opgelegd wordt. Als kamergeleerd leer ik teams hoe ze de verkenning kunnen opnemen en organisaties hoe ze het kunnen loslaten.

Work process

1
Brainstorming
study the problem and general materials to find out creative concepts.
2
Approaching
quickly translate the visions into reality and patent possible approaches.
3
Adjusting
release approaches out into the world, submit it to criticism & adaptation.

In kleine organisaties is er geen onderscheid tussen het team en de organisatie. Daar kan je direct aan de slag, toch voor grotere organisaties is het eveneens mogelijk. Het idee van continue verkenning staat relatief los. Juist dat inzien is wat ik als kamergeleerde mogelijk maak rond team coaching. We gaan aan de slag door het collectief bewustzijn van het team naar boven te brengen. Dat gebeurt door een workshop dat bestaat uit vier delen. We beginnen met te navigeren met spanning, toch op zo een manier dat het diepgaan en veilige is. Om die veiligheid te verzekeren oefenen we collectief de eigenschap van afstand & nabijheid. 

 

Na grondig de spanning te kaderen horen we een holistische kader te ontwikkelen. Dat gebeurt door het zoeken naar een archetypische metafoor. Vandaag zijn archetypische vooral gekend uit verhalen en psychologie. Ik begeleid het team om te begrijpen hoe metaforen de taal zijn voor het onbekende, als je dit met de nodige technische discipline ontwikkeld. Het gaat over de koppeling tussen customer experience, employee experience en stakeholder experience. Wat dat juist inhoudt en hoe het te ontwikkelen wordt tijdens de workshop duidelijk. 

 

In het derde deel gaan we zoeken hoe de abstracte kader tussen spanning en metafoor kan ontwikkelde worden van aan de bron: de operationele complexiteit. Dit is het moment dat het team meer de controle over de workshop naar zich toe zal trekken en ik eerder in de rol van coach dan van leerkracht kom. Bij tryouts van de workshops werd hier duidelijk hoe intuïtief continue verkenning is. Het kader geschept door de holistische spanning en het metafoor schijnt als een zaklamp op de operationele complexiteit en toont waar de zaadjes voor de continue verkenning kunnen landen. Zo komen we aan bij het vierde deel dat gaat over die zaadjes op de juiste manier te helpen groeien. 

 

Deze workshop van een halve dag geeft het team de werkmethodes om zinvol aan continue verkenning te doen. Het vraagt enige oefening, dus mogelijk wens de team later terug begeleiding. In een grotere organisatie kan het eenvoudig betrekken van C-level tijdens de workshop tonen hoe ze de continue verkenning kunnen gebruiken in hun werking. Voor heel wat grote organisaties is dit genoeg, toch is er voor grote organisatie nog meer mogelijk door naar de organisatie architectuur te gaan. Dat is echter een andere dienstverlening.

novelty

Wil je samenwerken?